صفحه اصلیفوق برنامهفعالیتهای آموزشیپِژوهشاخبار واحد پژوهشدومین جشنواره کار آفرینی دبستان مهرآیین سال تحصیلی 96-95

دومین جشنواره کار آفرینی دبستان مهرآیین سال تحصیلی 96-95

مقدمه:

با کاهش منابع طبیعی از قبیل نفت، گاز، معادن فلزات و غیره، وابستگی درآمد کشورها به فروش اینگونه از منابع بطور روزافزون کاهش می یابد. از اینرو الگوهای کسب و کار و ایجاد مشاغل متناسب با نیازها و امکانات هر کشور نیز ناگزیرباید متحول گردد.
در حال حاضر در اقتصادهای پیشرفته و غیر وابسته به منابع طبیعی، اهتمام دولت ها در ایجاد اکوسیستمی است که در آن مقوله کارآفرینی توسط بخش خصوصی قابل اجرا و توسعه باشد و با ایجاد محیطی مناسب ایجاد کسب و کارهای مولد را به این بخش واگذار نماید. این مقال در کشور ما نیز اجتناب ناپذیر بوده و در آینده ای نزدیک دانش و مهارت های کارآفرینی در نسل های آتی، نقش مهمی در گردش چرخه اقتصادی کشور بازی خواهد نمود.
ایجاد چارچوب های فکری و پایه ای در نسل های بعدی در این زمینه باید در طی دوران تحصیلی و به-ویژه در ابتدای دوران آموزشی با هدف ایجاد فرهنگ کارآفرینی صورت پذیرد.

کارآفرینی چیست؟

طی سالیان گذشته مفاهیم کارآفرینی متناسب با نیازهای هر مقطع زمانی و شناخته شدن ابعاد و عوامل موفقیت در ایجاد کسب و کار دچار تغییر و تحولات متعددی گردیده است و براساس مکاتب نظری تعاریف مختلفی از کارآفرینی ارائه گردیده است.
یکی از جامعترین تعاریف کارآفرینی توسط هیستریچ و شفرد
(2005) بدین صورت ارائه گردیده است:
"کارآفرینی فرایند خلق چیزی نو، با صرف وقت و تلاش بسیار و پذیرش خطرات مالی، روحی و اجتماعی برای بدست آوردن منابع مالی، رضایت شخصی و استقلال است"
درونمایه و محور اصلی آفرینش و ایجاد یک کسب و کار بر پایه "خلق چیزی نو" و به عبارتی ساده تر خلق ایده نو در کسب و کار است.
ایده ایجاد چیزی نو را می توان در دل موقعیت های زیر جستجو کرد:
- شناسایی یک مشکل موجود و ارائه راه حلی جهت رفع آن

- شناسایی یک فرصت موجود جهت ارائه یک پیشنهاد خلاق
- شناسایی یک نیاز تصریح نشده وتبدیل آن به یک تقاضا
همانطور که توضیح داده شد این "ایده خلاق" است که در نهایت قابلیت تبدیل به یک کسب و کار موفق را دارد.

کارآفرین کیست؟

طبق تعریف فوق، کارآفرین از مشخصات ذاتی، روحی و شخصیتی خاصی باید برخوردار باشد. مهم-ترین این صفات عبارت می باشند از:

- خلاقیت
- سخت کوشی
- مخاطره پذیری
- مسئولیت پذیری
- میل به رقابت و انگیزه پیشرفت

خوشبختانه اکثر خصائل و ویژگی های فرد کار آفرین قابل کسب و توسعه در افراد می باشند و اهتمام به پرورش فرد کار آفرین نیز بر این اساس استوار است.
وظیفه والدین جهت ایجاد موفقیت های شغلی آتی فرزندان توسعه این مهارت هاست.
دومین جشنواره نوآوری و کارآفرینی مهرآیین:
دبستان مهرآیین رویکردی را متناسب با نیازهای آتی دانش آموزان و اولیای محترم با هدف اطلاع رسانی، آشنایی با مفاهیم کارآفرینی و تشویق به تفکر و تعمق در حوزه کارآفرینی، در قالب برگزاری جشنواره ای به همین نام اتخاذ نموده است.
امسال دومین جشنواره نوآوری و کارآفرینی مهرآیین برگزار می گردد و هدف از آن :
ایجاد سوال در ذهن پرسش¬گر دانش¬آموزان درخصوص جستجوی راه¬ها و روش¬های کسب درآمد در سال های پس از تحصیل می¬باشد، با امید به این که در انتهای دوران تحصیل از دانش کسب شده در مقوله خلق ایده برای ایجاد اشتغال و کسب و کار خود بهره¬مند شوند.

این جشنواره می کوشد ایده ساخت و تولید و یا ارائه خدماتی را که قابلیت کسب ثروت دارند، در دانش¬آموزان تقویت نماید و اگر در این ایده پردازی پیشرفتی در ذهن نوآموزان هرچند ابتدایی شکل گیرد، این جشنواره به هدف اولیه خود دست یافته است. بنابراین از کلیه والدین محترم خواهشمند است در طی زمانبندی برپایی جشنواره با حضور فعال خود اهمیت موضوع را در محیطی شاداب و خلاق در نظر فرزندانمان پررنگتر جلوه نمایند.

زمانبندی جشنواره :

1. برگزاری جلسه¬ای توجیهی و آموزشی در کلاس ها و آموزش مفاهیم اولیه
2. توزیع فراخوان جهت ارائه موضوعات و ایده¬های نوآور در کارآفرینی در تاریخ مشخص شده.
3. کار روی ایده ها و طرح های دانش آموزان و پیگیری توسط کمیته کارآفرینی مدرسه
4. تحویل طرح ها به صورت توصیفی، مدل ترسیمی، ماکت، نمونه اولیه ، فیلم و یا صورت های دیگر
5. حضور ارائه دهندگان و دفاع از طرحشان در کمیته داوری

6. اعلام نتایج ، حضور منتخبین در جشنواره و اعطا جوایز
7. خریداری طرح های برگزیده توسط مدرسه

معیارهای داوری

معیار های داوری به ترتیب اولویت عبارتند از:
1- خلاقیت
2- کاربردی بودن طرح
3- کار گروهی
4- در دسترس بودن امکانات لازم
5- توجه به محیط زیست

در صورتی که سئوالی دارید می توانید در ساعت ملاقات خانم انصاری با مدرسه تماس بگیرید و یا با ایمیل This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. با ایشان مطرح کنید.برای آشنایی بیشتر شما نمونه هایی از کارهای

جشنواره ی سال گذشته در کانال تلگرام مدرسه گذاشته خواهد شد.
ولی محترم لطفاً در صورت تمایل فرم بالا را تا تاریخ 95/10/18 برای مشاور پایه ارسال فرمایید .