صفحه اصلیفوق برنامهفعالیتهای آموزشیپِژوهشاخبار واحد پژوهشچگونگی کلاس پژوهش

چگونگی کلاس پژوهش

چگونگی کلاس پژوهش در دبستان مهرآیین

بر اساس بحث هایی که در مقاله های پیشین مطرح شد ( چرا پژوهش و ویژگی های کلاس پژوهش در دبستان ). اهداف کلاس پژوهش در دبستان مهرآیین برای مقاطع مختلف به صورت زیر در نظر گرفته شده است:
پیش دبستان :
تقویت مهارت های مشاهده نگری ، به کار گیری حواس هماهنگی چشم و دست و تا حدودی جمع آوری اطلاعات و در نهایت بیان و ارائه است.

پایه اول :

هدف تقویت مهارت های مشاهده نگری ، جمع آوری اطلاعات ،طبقه بندی ، بیان و ارائه و نتیجه گیری است.
در این پایه پس از انتخاب گروه ها و موضوعات باید انواع نمونه ها از یک موضوع را جمع آوری کنند .
سپس کلیه نمونه ها در گروه چیده شده و بر اساس مهارت های فوق آن ها را طبقه بندی کنند .
تمرین مشاهده و ارائه در گروه انجام می شود .

پایه دوم :

در این پایه علاوه بر اهدافی که در پایه اول گفته شد بر مهارت استفاده از کامپیوتر در ارائه مطلب و هم چنین قدرت بیان تاکید بیشتری می شود.

پایه سوم تا پنجم :

تقویت مهارت های مشاهده نگری، جمع آوری اطلاعات ، تجزیه و تحلیل داده ها و نتیجه گیری، قدرت استدلال ، بیان و ارائه ، استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری در ارائه پروژه است .
هر پایه برمبنای سن و توانایی دانش آموزان مهارت های فوق با تاکید بیشتر و کمتر انجام می گیرد . لازم به توضیح است که دانش آموزان پایه سوم با نرم افزار word به صورت پیشرفته در کلاس کامپیوتر آشنا می شوند و ارائه آن ها با همین نرم افزار است. دانش آموزان کلاس های چهارم و پنجم برای ارائه از نرم افزار Power Point استفاده می کنند.
پروژه های منتخب دانش آموزان در زمینه های مختلف هستند و با استفاده از کتاب ، سایت های اینترنتی، آزمایش های علمی انجام می شوند.

دفترکارنمای پژوهشی

دفتر کارنما برای مقطع دوم تا پنجم طراحی شده است.دفترکارنمای پژوهشی که در هفته دوم و سوم آبان تحویل سرگروه هر گروه داده شده است، شامل اطلاعاتی در مورد اعضای گروه، موضوع پژوهشی، وظایف هر فرد در گروه و روند کار پژوهشی هر گروه می باشد:
نگهداری و تکمیل دفتر کارنمای پژوهشی هر هفته به عهده ی یکی از اعضای گروه می باشد که دانش آموزان باید در حفظ و نگهداری و تکمیل آن با خط خوش و خوانا کوشا باشند. در صفحه ی دوم دفتر کارنما محل امضای ولی هر دانش آموز می باشد. زمانی که دفتر کارنما برای اولین بار توسط دانش آموز به منزل برده می شود باید توسط ولی امضا شود. این دفتر تا پایان دوره ی پژوهشی همراه دانش آموزان است تا روند کار پژوهشی و در نهایت نتیجه گیری و نحوه ی ارائه ی کار در آن ثبت گردد.

لازم به توضیح است که ارائه کلاس های دبستان 2 در اسفند ماه و ارائه کلاس های دبستان1 در فروردین ماه خواهد بود.