صفحه اصلیفوق برنامهفعالیتهای آموزشیپِژوهشاخبار واحد پژوهشویژگی های کلاس پژوهش در دبستان

ویژگی های کلاس پژوهش در دبستان

تربيت تفكر دانش‌آموزان و تربيت علمي، تربيت براي مديريت حل مسائل اساسي زندگي است و از اين رو است كه مهارت‌هاي پژوهشگري جزو مهارت‌هاي اساسي زندگي فردي و اجتماعي نيز محسوب مي‌شوند.

با انجام پژوهش در مقاطع ابتدایی می توان میزان یاد گیری افراد را افزایش داد. بنابراین باید پژوهش از همان دوران ابتدایی به كودكان آموزش داده شود تا در آینده شاهد تحقیقاتی كاربردی و پر بار باشیم. آموزش مهارت های پژوهشی نیاز به صبر و پیگیری دارد، چرا که تغییر در بینش و رفتار است و بزودی تاثیر آن را نخواهیم دید.

پژوهش در مقطع دبستان در واقع تجربه قوانین علمی ساده است .

مهم ترین ویژگی پژوهشی که توسط دانش آموزدوره ابتدایی انجام می گیرد ،ساده و کودکانه بودن آن است .

باید در نظر داشته باشیم پژوهشی که دانش آموزان دبستانی انجام می دهند، به هیچ عنوان قابل مقایسه با پژوهش های دانشگاهی و آکادمیک نبوده و سادگی، کم حجم بودن از برجستگی های اساسی آن است. یادمان نرود که پروژه ها و پژوهش ها توسط کودک دبستانی انجام می شود و هدف از این کار ، تعمیق یادگیری ، د وری از حافظه پروری ،مکاشفه شخصی و لذتی است که می خواهیم کودک خود به آن دست یابد. از پدران و مادران خواسته می شود از انجام اصل تحقیق و نیز فعالیتهای جنبی پژوهش فرزندان خود خودداری کنند و اجازه دهند رشد فکری، عاطفی و بدنی فرزندان آنها متوازن و منطقی انجام پذیرد. آنها می توانند تنها به عنوان راهنما در کنار کودکان باشند و شرایط و ابزار لازم را فراهم آورند.

از پرسش ها و نکات حل نشده ای که در انتهای هر یک از پژوهش های دانش آموزان به آنها اشاره می شود، به عنوان دستمایه ای جهت پژوهش های بعدی استفاده خواهد شد. این امر ، تمرینی است برای پژوهشگران در آینده و پاسخگویی به شبهات پرسش های دیگر پژوهشگران.

موضوعات انتخاب شده باید  با روحیه ، سن ، اطلاعات و توانایی های آنها همخوانی داشته باشد. مشکلات روز، مسائل عینی و قابل لمس دانش آموزان مانند: آلودگی هوا و محیط زیست، قوانین ساده علمی ، مشکلات دوران بلوغ و.......... برای این سال ها مناسب هستند.

دانش آموزان به خصوص از کلاس سوم به بالا می توانند از منابع مختلف مانند: کتاب، تحقیقات میدانی، آزمایش های علمی، سایتهای اینترنت برای جمع آوری اطلاعات استفاده کنند.

چرا پژوهش

چگونگی کلاس پژوهش در دبستان مهرآیین